dijous, 16 de novembre del 2017

Conan, el Bàrbar i Red Sonja són els protagonistes de l'exposició "Conan, el personatge" i d’una taula rodona a càrrec de Miquel Barceló, avui al Centre Cívic El Coll-La Bruguera



Conan, el Bàrbar és el personatge més famós del gènere de la fantasia heroica. Aquest cimmerià va viure aventures a l’era Hyboria que va crear l’escriptor Robert E. Howard. Aquesta època fictícia està situada, segons el seu autor, uns 8.000 anys després de l’enfonsament de la ciutat d’Atlantis i uns 7.000 anys abans del començament de l’Història coneguda per l’home. Conan va viure moltes aventures, algunes d’elles acompanyat per la guerrera RedSonja. Aquests dos herois s’han fet molt populars gràcies als seus relats, còmics, sèries de dibuixos animats, videojocs i pel·lícules. L'Arnold Schwarzenegger va immortalitzar a Conan en dues pel·lícules, just abans de convertir-se en “Terminator”. L’últim Conan va ser l’actor Jason Momoa, conegut per la sèrie Joc de Trons i per interpretar al superheroi Aquaman a la pel·lícula La Lliga de la Justícia. Schwarzenegger també va participar a la pel·lícula “El guerrero rojo”, a la que Brigitte Nielsen va interpretar a la Red Sonja.

Després d’aquesta introducció toca parlar dels còmics que van fer famós a Conan entre nosaltres. Fa 35 anys, la desapareguda editorial Comics Forum va començar a publicar els còmics de Conan, guionitzats per RoyThomas i dibuixats per grans artistes com John Buscema, Barry Windsor-Smith, Alfredo Alcalá o Gil Kane, entre d'altres. Va ser dins d’aquests còmics –concretament, a les últimes pàgines- on Forum va publicar les primeres il·lustracions d’alguns dels més importants dels nostres dibuixants de còmics com Carlos Pacheco, Salvador Larroca, Óscar Jiménez, Pasqual Ferry, Ángel Unzueta, Javier Pulido, Marcos Martín o Jesús Merino, per esmentar uns quants. També fa 35 anys que va aparèixer la prestigiosa Escola Joso, a ón s’han format alguns dels nostres millors dibuixants de còmics i que ara triomfen als Estats Units dibuixant les aventures dels superherois de la Marvel i la DC.

L’exposició “Conan, el personatge”, que s’inaugura avui a les 19:00 hores l’exposició “Conan, el personatge” al Centre Cívic El Coll-LaBruguera, pretén retre homenatge a l’univers de Conan el Bàrbar i a tots els alumnes que han passat per l’Escola Joso. L’exposició està formada per més de 25 il·lustracions realitzades per alumnes de l’Escola Joso de Cómic. A cada il·lustració podeu una interpretació diferent del Conan i la Red Sonja. Aquesta mostra d’il·lustracions està complementada per l’exposició “L’Univers del Medieval fantàstic”, a la que podeu veure tota una selecció d’imatges i objectes sobre el gènere de la fantasia heroica o espasa i bruixeria com jocs de rol, figures, caràtules de pel·lícules, còmics i portades de llibres. A més, a les 19:30 tindrà lloc la taula rodona “L’univers del medieval fantàstic” a càrrec de Miquel Barceló, un editor i escriptor especialitzat a la fantasia i la ciència-ficció. Aquestes exposicions i altres activitats estan englobades dins de la tretzena edició del Coll Fantasy que se celebrarà al Centre Cívic El Coll-La Bruguera del 16 novembre al 9 de desembre. En aquest enllaç podeu veure la programació del Coll Fantasy 2017, on podeu gaudir de demostracions de videojocs de temàtica medieva fantàstica, projecció de curtmetratges, una marató de pel·lícules fantàstiques i de terror, una mostra d'autor i editorials emergents i fins i tot d’una vetllada lúdica. Qui s’anima a fer una excursió per l’era Hyboria?

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada