dimarts, 13 de juny del 2017

Prenguem el Sol! o com reivindar les energies renovables en un marc festiu com el de la Festa Major del Coll

La Festa Major del Coll ja ha començat! Recordeu que la traca final de les festes serà el proper diumenge 18 a les 21:30 al Parc de la Creueta del Coll. Aquests darrers dies n'hem tinguts diverses activitats com les de 'Prenguem el Sol!', que van reivindicar les energies renovables en el marc de la Setmana de l'Energia 2017. 'Prenguem el sol!' es va celebrar aquest passat dissabte, 10 de juny. Va fer molta calor però hi van venir al voltant de 100 persones. La jornada va començar al Parc de la Creueta del Coll les 10.30 del matí amb dos tallers. El taller Sembra natura: plantes aromàtiques, a càrrec de Sembra natura, ens va explicar com la diversitat d'insectes i l'energia del Sol ens ajuden a augmentar la biodiversitat a la nostra ciutat.



També a les 10:30 del matí, va tenir lloc el taller 'Fes-te una placa solar de viatge', a càrrec de l'Ateneu de Fabricació de La Fàbrica del Sol. En aquest taller ens vam explicar com construir una petita placa solar amb la que poder carregar petits aparells electrònics com mòbils o tablets.


A les 11:30 va començar el taller amb els que ens nens s'ho van passar d'allò mès bè. 'Dissenyem un parc d'atraccions' és el nom del taller que va impartir DB arquitectura. Aquí teniu una mostra de com van imaginar els més petits com seria un parc d'atraccions on l'energia necessària provinguès d'energies renovables.


Finalment, a les 12:00 del matí, va començar l'última activitat programada, 'Vermut amb bona energia: energia neta per a tots els europeus?'. Aquesta activitat va consistir en un espai informal, també a càrrec de La Fàbrica del Sol, a on es va debatre sobre l'actualitat energètica. Hi van parlar diversos experts i tothom va poder gaudir d'un bon vermut.


Us esperem a les properes activitats programades per aquesta Festa Major del Coll. En aquest enllaç us podeu descarregar el programa de festes:
http://ajuntament.barcelona.cat/ccivics/files/1496315648_Programa%20A5%20Festa%20Major%20Coll.pdf

També us convidem a veure totes les activitats programades al Centre Cívic del Coll que trobareu en aquest enllaç: http://ajuntament.barcelona.cat/ccivics/elcoll

Que tingueu un bon dia!


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada