dijous, 16 de març del 2017

Comunicadores del Coll.  En aquest mateix bloc hem publicat diversos articles en què parlaven del parc de La Creueta del Coll i on especificàvem la necessitat d’actuacions de manteniment del parc, fins i tot amb algunes fotografies del mal estat del paviment.
Ara ens hem assabentat a través de L’Independent que “els tècnics de Medi Ambient i Hàbitat Urbà, fa una setmana han publicat el projecte de millores parcials del parc, cosa que no afectarà la seva estètica actual i que no impedirà utilitzar els espais afectats… en tot cas es disposaran passos alternatius”.
El nostre estimat parc de La Creueta ja té quaranta anys i des de llavors s’han fet actuacions puntuals i obres importants al llac-piscina, però li cal un repàs general; millora del paviment, reposar arbres, canviar bancs, millora de camins, manteniment i neteja de la zona forestal, manteniment de l’entorn, canviador per a nadons…
També s’hauria d’intervenir en el Passatge de Manlleu tot anivellant el terra, afegint alguns bancs a la zona on hi ha vista panoràmica i posant-hi les papereres al costat d’aquests; i estudiant una ampliació de la il.luminació.
Segons L’Independent s’arreglaran els  “elements més deteriorats” començant  amb les escales interiors d’accés a plataformes superiors del parc o els camins de la zona forestal, on s’hi pot arribar des del carrer Castellterçol, i que es reforçaran amb sauló. També s’aproven reformes pels paviments de llambordes, grades perilloses, bancs i taules de pic-nic que s’han de renovar i baranes i tanques que passaran de la fusta al ferro. Per tant semblaria que contempla moltes de les coses que demanàvem.
Alhora a L’Independent es deia que “per a una segona fase s’encarrega la redacció d’un estudi per conèixer el nivell d’estabilitat dels terrenys i roques de la pedrissa”, cosa que, lògicament, és molt necessària per a la seguretat de les persones que l’utilitzem i evitar la possibilitat de despreniments.
Un cop acabades aquestes tan necessàries millores, creiem que és de sentit comú que, cada any, després de la temporada d’estiu (la de màxima utilització del parc) es fes una revisió i un manteniment que faci que es puguin solucionar els petits deterioraments, tot evitant que derivin en grans. Això estalviaria a la llarga diners a l’administració i faria que les usuàries no es trobin amb entrebancs o molèsties innecessàries durant molt de temps.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada