dilluns, 3 d’octubre del 2016

Projecte El Món a la Meva Escola

El projecte El Món a la Meva Escola es torna a posar en marxa pel curs 2016/17

Un cop passat l’estiu, el projecte El Món a la Meva Escola reprèn el treball amb les AMPA i les escoles que hi participen.

El projecte El Món a la Meva Escola pretén incorporar les diversitats familiars a la comunitat educativa, donar un suport en la integració social de les famílies immigrades i fomentar una mirada intercultural en la ciutadania. Es tracta d’una iniciativa del districte de Gràcia i el Programa BCN Interculturalitat de l’Ajuntament de Barcelona, que es duu a terme amb la participació de les AMPA i dels centres educatius Escola Montseny, Escola Rius i Taulet, Escola Josep M. de Sagarra i Col·legi Sant Josep de Gràcia, i amb la col·laboració de diferents entitats, projectes, serveis i equipaments del districte i de la ciutat.

Des d’aquest projecte, s’entén la diversitat cultural com a riquesa i es promou un diàleg intercultural entre les famílies de diferents procedències, llengües i cultures. Les AMPA i els centres educatius són un context idoni des d’on fomentar el diàleg entre cultures i la integració de les famílies immigrades, ja que les AMPA són un espai de relació per a la participació de mares i pares al centre educatiu i a la comunitat en general, i les escoles són un element clau en el procés d’integració de les famílies nouvingudes. La col·laboració amb entitats, projectes, serveis i equipaments permet obrir l’àmbit d’actuació i fomentar una mirada intercultural en la ciutadania, ajudant a que aquesta es reconegui a sí mateixa com a comunitat culturalment diversa.

Es realitzen accions conjuntes entre famílies, AMPA i centre educatiu, de manera que permetin treballar la interculturalitat, tot donant sortida a les propostes i iniciatives sorgides a cada AMPA i centre educatiu. Entre les accions dutes a terme el curs passat, comptem amb l’organització de festes de benvinguda al curs 2015/16 i de festes interculturals a la primavera, la facilitació de cursos de català per a persones adultes, la creació del curs Costura entre cultures, xerrades informatives d’interès per a persones nouvingudes, suport a les AMPA en l’organització d’activitats interculturals, assemblees generals i de xerrades formatives per a mares i pares, acompanyament i suport diari a les AMPA, i suport als centres educatius per facilitar la comunicació amb famílies culturalment diverses, entre d’altres.

1 comentari:

  1. Veig be treballar la interculturalitat, per fer dels qui viuen aquí un sol poble, pero cal desfer prejudicis, i acollir fins i tot a aquells que ens produeixen repugnancia, pot ser si ells se senten acollits per el veïnat, se els farà mes fácil la integració.

    ResponElimina